Staal - Ålgård 8. februar 2019

8. februar 2019

Staal - Ålgård 2-2 (0-0)

Ny kamp mot 3. divisjonsmotstand da Ålgård spilte 2-2 mot Staal fredag kveld. Markus Vik utlignet Staals ledelse, før Arne-Amar Kotlica ga oss ledelsen.

Staal startet kampen best og presset oss kraftig tilbake i åpningsminuttene. Laget ble liggende dypt, men stod godt i mot presset, og Staal måtte etterhvert slippe opp trykket når Ålgård fikk satt presset høyere på banen. Staal hadde også de største mulighetene før pause, og de var svært nær scoring da et frispark ble slått hardt mot bakre stolpe, men Marius fikk kastet seg og slått ballen utenfor til corner.

Backrekka spilte solid, men den ble også byttet fullstendig ut før 2. omgang, noe som var planlagt før kampen begynte. Eden gikk opp på midten, mens Oliver, Einar, Benjamin og Zabi overtok bak. Fem minutter ut i omgangen la Einar en Staal-spiller i bakken, fikk gult kort og straffe i mot. Staal sendte Marius feil vei, og dermed lå vi under 0-1.

Staal hadde en stor sjanse til å øke bare tre minutter senere, men Marius fikk hånda bak ballen og tok selv seg av returen som han snappet rett foran Staal-spissen. Vi kom mer med, og et kvarter ut i andre omgang kombinerte Amir og Kristian på høyrekanten, Amir fikk ballen med seg videre, slo en tunnel før han slo ballen knallhardt inn i feltet langs bakken der Markus Vik dukket opp på bakre stolpe og sendte ballen knallhardt i mål.

Ålgård fikk også den neste store sjansen et kvarter senere da et innlegg til slutt havnet hos Samir som skjøt like utenfor. Staal burde ledet noen minutter senere da de skjøt knallhardt fra kloss hold, men Marius leverte en klasseredning da han fikk blokkert skuddet. Vi gikk rett i angrep og fikk et frispark. Det ble slått inn bak Staals forsvar der Kotlica steg til værs og headet ballen utagbart i mål.

Det tok derimot bare tre minutter før ballen igjen lå i nettet, denne gang bak Marius. Et innlegg/skudd ble slått hardt inn i feltet, klareringen traff ikke skikkelig, og istedet forandret ballen retning inn bak vår sjanseløse keeper. Staal skjøt over fra 1,5 m i sluttminuttene, men det kom ikke flere scoringer. Dermed endte vår andre kamp mot 3. divisjonsmotstand med uavgjort.

Mye positivt å se også i dag, og etter tre målløse omganger kom scoringene som var av det pene slaget. Det går litt fortere når vi spiller mot 3. divisjonsmotstand, vi bruker tidvis litt for mye tid med ballen, og målene vi slipper inn er av det billige slaget. I tillegg er vi angrepsmessig ikke helt på nivå med høstsesongen i fjor, men sesongen begynner ikke på en stund ennå. Det blir uansett spennende å se hvordan dette ser ut når vi neste lørdag igjen drar til gymsalen på Randaberg, denne gang for å møte Riska som vi spilte uavgjort i begge seriekampene i fjor. I år er vi derimot i hver vår 4. divisjonspulje.