Vaulen - Ålgård 9. mai 2019

9. mai 2019

Vaulen - Ålgård 2-2 (0-0)

Ålgård utlignet Vaulens ledelse to ganger, først ved Vetle Birkedal halvveis ut i andre omgang, før Kotlica sikret ett poeng fire minutter på overtid.

Det ble målløst til pause, men det kunne fort blitt målrikt. Ålgård kom godt i gang, og allerede etter to minutter kunne vi tatt ledelsen da Kotlica slo hardt inn langs bakken fra venstrekanten, men Henrik fikk ikke skikkelig treff på ballen foran mål, og ballen gikk utenfor mål. Henrik hadde også en stor sjanse rett før pause da han kom alene med keeper, men skjøt rett på ham.

Nærmest scoring kom likevel Vaulen etter halvtimen da et skudd fra kloss hold gikk knallhardt i brystet på Marius. Ballen spratt ut igjen, og Vaulen løftet ballen over ham. Vaulen var allerede i gang med feiringen da Benjamin dukket inn fra siden og fikk måket ballen ut igjen idet den skulle dabbe over streken.

Vaulen startet best etter pause og tok ledelsen da et innlegg fra høyre ble kriget inn bak Marius. Ålgård ga ikke opp og fikk en fortjent utlignet da Kotlica slo en strøken pasning ut til Vetle som skar inn fra venstre og sendte ballen til side for keeper og i mål.

Vertene svarte umiddelbart, først skjøt de i nettveggen, før de traff mellom stengene, kun to minutter etter utligningen.

På overtid fikk en Vaulen-spiller sitt andre gule etter at han provokativt løp rett inn i Marius som svarte med samme mynt og fikk et like klart gult kort. Den ellers svært saklige speakeren sa sin hjertens mening om hva han mente var en dommertabbe. Det eneste formildende var at han heller ikke mente Marius burde hatt gult.

Fire minutter på overtid måtte vertene kapitulere for massivt Ålgård-press, og Kotlica fikk skutt ballen i mål fra syv meter og fastsatte sluttresultatet til 2-2, noe som totalt sett var et rettferdig resultat sett ut fra sjanser og spill.